Естествен маникюр

oblache.net юни 13 2012 Няма коментари

Понякога да се погрижиш за ноктите си е толкова релаксиращо, нали? Има толкова много забавни тенденции за ноктите днес, че ви кара да искате да изпробвате всички! В този урок, ние ще ви покажем как да си направите идеално полиран, естествен маникюр, който изглежда прекрасно и позволява на ноктите да дишат.

Стъпка 1: Винаги почиствайте инструментите си, правилно преди да започнете! Можете просто да ги избършете със спирт и  памук. За правилно стерилизиране поставете вашите метални инструменти на пекарска хартия (уверете се, че те не разполагат с пластмаса върху тях) и ги озпечете на 180 градуса за 15 минути. Уверете се, че са се охладили напълно, преди да ги използвате.

Стъпка 2: Преди да оформите ноктите с пила ги оставете добре да изсънат. Оформянето на мокри нокти, може да доведе до цепене или лющене. Това правило важи и за рязането на ноктите с ножичка или нокторезачка.

Стъпка 3: Накиснете ноктите си в купа с топла вода. Добавете малко сол за вана или английска сол, за да омекоти или добавете течен сапун за почистване. Ние добавихме и малко масло от лайка, което ще успокои и овлажни ръцете.

Стъпка 4: Нанесете пяна или гел за почистване на кожички. С него лесно ще омекотите и премахнете кутикулите по нокътя.

Стъпка 5: Използвайки метален инструмент за избутване на кожички, както се вижда на снимката, натиснете кожичката обратно. Натискайте леко и не бъдете твърде агресивни.

 

Не забравяйте да почистите ноктите и от долния им край, като не натискате прекалено. Използвайте върха на пилата или друг подходящ инструмент.

Стъпка 6: Ако не разполагате с подходящ инструмент, можете да натиснете кутикула с ръката си, използвайки кърпа.

Дори да сте изпълнили стъпка 5, почистването с къпа е стъпка, която не бива да пропускате. Хавлията нежно масажира и отстранява излишната мъртва тъкан по ноктите ви.

Стъпка 7: Ако вече имате опит, можете да много внимателно отрежете епидермиса с клещи за кожички или специална ножичка. Ако искате да го направите сами у дома, се уверете, че знаете какво правите! Това може да бъде много болезнено, ако не внимавате. За да сте сигурни, че няма да се нараните, просто не натискайте силно при изрязването на кожичките. Бъдете прецизни и ако изпитате болка веднага спрете процедурата и дезинфекцирайте нараненото място със спирт!

Стъпка 8: За последната стъпка ви е необходима полираща пила с няколко степени. Полирайте ноктите с всички степени на пилата, докато получите огледален блясък. Това е по-добре от всяки лак, който някога сте използвали. Обработка изисква търпение, но резултата е толкова хубав, след като тя се направи. Не забравяйте да полирате и краищата на нокътя.

След като изпълните тези стъпки ще имате красив и нежен естествен маникюр. А за още по красив ефект ние ви препоръчваме да използвате бял молив за нокти, с който ноктите ви ще изглеждат сякаш туку що сте си направили френски маникюр.

Напомняме ви отново, че правилното изрязване на ноктите и кожичките, както и стерилизацията на инструментите е изключително важно за вашето здраве! Не подценявайте рисковете от инфекции, които могат да се получат при една такава, съвсем обикновенна процедура.

Източник: http://thebeautydepartment.com

За контакти: 0887 85 92 48; 0896 93 35 32

Green Master – клуб

По-нови коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *